Wat is Zijnsoriëntatie

In mijn Praktijk voor Lichaam & Zijn kun je terecht voor Essentiewerk. Ik coach ik vanuit een Lichaamsgerichte en Zijnsgeoriënteerde Visie. Zijnsoriëntatie betekent letterlijk: georiënteerd op Zijn, de altijd aanwezige, fundamentele dimensie van het bestaan. Een Radicaal Positieve Mensvisie vormt het uitgangspunt. Je bent al heel en alles komt voort uit het Fundamenteel Goede dat je bent, al lijkt dat in eerste instantie vaak niet zo. Dit gaan herkennen is een bevrijdend proces. Het Zijnspad is een modern pad van Verlichte Levenskunst waar Westerse psychologische inzichten gecombineerd worden met Oosterse wijsheid vanuit een Lichaamsgericht vertrekpunt.

Lichaam & Zijn

Door Lichaamsgerichte- en Zijnsgeoriënteerde Coaching/ Begeleiding maak je contact met wat er Hier en Nu in je leeft. Door te leren Vriendelijk aanwezig te zijn bij je moeilijkheden (en zelfs je Weerstand hiertegen) groeit je (Lichaams)Bewustzijn en Zelfliefde. Je komt in contact met wie je in essentie bent: Fundamentele Goedheid. Je Innerlijk Kompas verfijnt zich, waardoor je beter gaat voelen wat je nodig hebt op dat moment.

Een gevolg hiervan is meer rust in je hoofd, innerlijke vrede en meer vertrouwen in je lichaam. Het contact met je intuïtie groeit. Je voelt je (weer) meer thuis in je lichaam, wat juist zó belangrijk is als je het gevoel hebt dat je lichaam je in de steek laat. Je voelt je meer verbonden met jeZelf en het Leven. Je durft uit je Slachtofferrol te stappen en verantwoordelijkheid te nemen voor de moeilijkheden die je innerlijk ervaart. Je gaat voelen dat jouw levenslessen van betekenis zijn, in jouw leven en in het leven van anderen.

Verlies, Bevrijding, Groei

Pijn, verlies, afscheid ervaren, is vaak het begin van een groeispurt. Weliswaar met de nodige groeipijn, maar waar pijn is, is potentie tot bevrijding en transformatie. Door je moeilijkheden aan te kijken, verlies onder ogen te zien en je pijn te durven (door)voelen, bevrijd je jezelf. In de mate waarin je je verlies durft te lijden, zul je groeien! Van hieruit kun je authentieker én liefdevoller in de wereld staan, je verzoenen met de moeilijkheden in jezelf en je leven vormgeven op een manier die klopt voor jou.

Lees hier meer over mijn werkwijze

Zijnsgeoriënteerde Coaching en Begeleiding ondersteunt je hierbij. Je krijgt meer zicht op jezelf en ontdekt dat het mogelijk is Vrede te vinden in jezelf. Je krijgt oefeningen aangereikt die je op jezelf kunt toepassen, zodat je in staat bent om jezelf in het dagelijks leven beter te begeleiden.

Het geven van woorden aan wat je innerlijk ervaart is hierbij enorm helpend. Doordat wat er is waar mag zijn, ga je meer rust, ruimte en vrijheid in jezelf ervaren. Door vormen van (lichaamsgerichte) meditatie, oefeningen voor innerlijk werk, visualisaties en lichaamswerk (evt. in combinatie met Yoga en Natuurcoaching) ontspant je lichaam, komt je hoofd tot rust en vind je een Stilte waar je steeds verder in kunt zakken.

Je wordt bewuster en gaat een innerlijk vertrouwen ervaren. Je krijgt tools om jezelf te leren begeleiden, waarmee je een liefdevolle bedding voor jezelf creëert. Met de juiste begeleiding blijk je zelf je beste coach te zijn. Niemand ervaart immers wat jij ervaart. Als je je openstelt en gaat voelen, zul je verbaasd zijn over je innerlijke Bron van Wijsheid en Liefde.

Fris Beukenblad
Menu