Groepslessen Yin Yoga en Buiten Yoga

684A8CF7-4F59-4E43-A5FE-BE588703D6A2

Yin Yoga op de 'Hooizolder'

 

Yin Yoga is niet passief, maar een oefening in ‘actieve overgave’

Als je op zoek bent naar innerlijke rust, ontspanning, en verlichting van fysieke spanning dan is Yin Yoga heel geschikt voor jou. Yin Yoga is oefening in overgave en gericht op de diepe bindweefsels in het lichaam (pezen, banden, fascia) en gewrichten en een belangrijke aanvulling op actievere (Yang) vormen van yoga en beweging.

Het is een rustige, meditatieve vorm van yoga waarbij je de voornamelijk zittende en liggende houdingen 3 tot 5 minuten vasthoudt. Yin Yoga is niet passief, maar een oefening in ‘actieve overgave’. De drie basispricipes van Yin Yoga zijn: Vind je grens (zonder erover heen te gaan), verblijf langere tijd in de houding, zoek de stilte.

Yin Yoga is gericht op het versterken en het versoepelen van het bindweefsel. De ’target area’ komt op rek of compressie, waardoor het lichaam na de houding aangezet wordt tot herstel. Hiermee kunnen blessures, spanning, emoties en stress worden losgelaten. De belaste gebieden worden het het zelf-helend vermogen van het lichaam natuurlijk hersteld. Door langer in een houding te blijven, kan je lichaam ontspannen en kom je in contact met de altijd aanwezige bron van rust in jezelf. We gebruiken ‘props’ als yogablokken, bolsters en dekens om het lichaam te ondersteunen. Ieder lichaam is anders en daarmee de gevraagde ondersteuning.

Yin Yoga is voor iedereen geschikt, dus ook voor beginners en is erg fijn als je stress ervaart, ziek bent, herstellende of chronisch moe. Of gewoon als je tijd, aandacht en ruimte voor jezelf wilt. Het brengt rust, verlichting van spanning en nieuwe energie. 

 

 

Het helpt je:

 • Lekkerder in je vel zitten
 • Geblokkeerde energie en emoties vrij te maken
 • Ruimte te scheppen in lichaam en geest
 • Omgaan met (innerlijke) weerstand
 • Buiten je comfortzone te gaan vanuit liefde en respect voor je lichaam
Praktisch
 • Elke dinsdagavond 20:00-21:15u op de ‘Hooizolder’, Stadsboerderij Koppelsteede (Koppeldijk 115, Utrecht, Lunetten. Zie kaart hieronder voor exacte locatie). Je kunt er gratis parkeren.
 • Aanmelden kan tot uiterlijk maandagavond 17u via de WhatsApp knop op deze pagina of door hier te klikken
 • Losse les kost €15, vooraf te betalen per Tikkie
 • Op tijd aanmelden is belangrijk i.v.m. huur van de ruimte en capaciteit van max. 8 deelnemers. Les gaat door bij 5 aanmeldingen of meer. Zodra bekend is of de les doorgaat, ontvang je op maandagavond een Tikkie. 
 • Je wordt na aanmelding toegevoegd aan de WhatsApp groep waarin de les wordt aangekondigd, evt. aanvullende info en Tikkie wordt gedeeld (tenzij je anders aangeeft) 
 • Je hoeft niets mee te nemen, evt. een flesje water. Kleed je warm genoeg aan, in laagjes, warme sokken zijn fijn. 

Ik hoop je te mogen ontvangen!

Actueel lesrooster: zie onderaan deze pagina

Om in mijn instructie voldoende rekening te kunnen houden met aanpassingen of alternatieven bij een houding is het fijn als ik v.t.v. op de hoogte ben van evt. fysiek ongemak. 

Buiten Yoga & Mindful Embodiment

Doe mee met Buiten Yoga en Mindful Embodiment in Stadstuin Zuilen! Een samenwerking met Utrecht Natuurlijk. Waar kun je beter in verbinding zijn met jezelf en je basis als buiten? In contact met het weer, de natuur, je lichaam en elkaar vind je de innerlijke bron van rust én kracht. 

In deze les staat de balans tussen inspanning en ontspanning centraal. Er is ruimte voor krachtige klassieke asana’s en slow flow (Yang), maar ook voor het scheppen van ruimte in lichaam en geest door zachte Yin poses die we langer aanhouden, lichaamswerk, adem, (lichaamsgerichte) meditatie en een heerlijke lange eindontspanning, afgesloten met thee in de tuin.

Geen haast, maar aandacht en aanwezigheid en bovenal vriendelijkheid en respect voor lichaam en geest. Mindful embodiment staat voor bewust in je lichaam aanwezig zijn. Daar richten we ons op. Hoe meer jij bewust belichaamd bent, hoe beter je voelt hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Dit vermogen helpt je zowel op als buiten je yogamat.

Nieuwsgierig? Kom meedoen!

Buiten Yoga & Mindful Embodiment is een cadeautje aan jezelf:
 • Lekkerder in je vel zitten – lichaam en geest in balans
 • Energie laten stromen
 • Diepe ontspanning en plezier
 • Ruimte scheppen – uit je hoofd in je lijf
 • Aarden en je veilig voelen in je lijf
 • Samen met anderen te verbinden 

Praktisch
 • Elke donderdagavond 19.30-20:30u (vanaf 7 juni 2022 om 20-21u, zie lesrooster) in Stadstuin Zuilen Utrecht (zie hieronder voor route). Na de les drinken we samen thee in de tuin (inbegrepen).
 • Les gaat door bij 5 aanmeldingen of meer
 • Losse les €12,50, vooraf te betalen per tikkie
 • Rittenkaart (5 of 10 keer) kan ook. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Aanmelden kan tot uiterlijk op woensdag 17u via WhatsApp knop op deze pagina of klik hier. Je komt in de Whatsapp groep voor Buiten Yoga. In deze groep komt lesaankondiging, tikkie en evt. extra info.
 • Mocht de les wegens weersomstandigheden niet doorgaan, dan hoor je dat donderdag voor  17u via WhatsApp. Les schuift dan door.
 • Zelf meenemen: Yogamat, een vest/trui/warme sokken bij koeler weer, een (fleece) dekentje voor tijdens de eindontspanning. Trek comfortabele kleding aan in laagjes.

Om in mijn instructie voldoende rekening te kunnen houden met aanpassingen of alternatieven bij een houding is het fijn als ik v.t.v. op de hoogte ben van evt. fysiek ongemak. Actueel lesrooster: Zie onderaan deze pagina

Ik kijk er naar uit je te ontvangen!

Lesrooster

Hieronder vind je de actuele lesrooster voor groepslessen  Yin Yoga en Buiten Yoga & Mindful Embodiment 

Een les boeken kun je eenvoudig doen via de WhatsApp knop of door hier te klikken. Je kunt je meteen voor meerdere lessen aanmelden, zet erbij om welke data het gaat. Betaling (per tikkie) vooraf. 

De lessen Buiten Yoga & Mindful Embodiment in Stadtuin Zuilen (Utrecht) starten weer vanaf april 2023. Hou deze pagina in de gaten voor actueel lesrooster.

Dinsdag 17 jan 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 24 jan 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunette

Dinsdag 31 januari 2023 Geen les

Dinsdag 7 feb 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 14 feb 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 21 feb 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 28 feb 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 7 maart 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 14 maart 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 21 maart 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

Dinsdag 28 maart 20:00-21:15u  Yin Yoga op de Hooizolder (Stadsboerderij Koppelsteede, Utrecht, Lunetten)

De jas van Jos (43 van 48)

Ik heb mijn Yoga Teacher Trainings gevolgd bij Arhanta Yoga Ashrams (Ram Jain, Kaliyani Hauswirth – Jain)

200hr (Holistic) Hatha Yoga Teacher Training | 50hr Yin Yoga Teacher Training

Wil je lezen over mijn persoonlijke Yoga pad? Klik hier!

Aansprakelijkheid

 • Deelname aan de yoga activiteiten van deJasvanJos geschiedt geheel op eigen risico. Respecteer je grenzen en forceer niets. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk.
 • Raadpleeg bij gezondheidsklachten altijd een arts
 • Overleg in geval van gezondheidsklachten met de arts of deelname aan betreffende activiteit raadzaam is.
 • Stel de docent voor aanvang van de les op de hoogte van eventuele gezondheidsklachten of andere fysieke bijzonderheden
 • Onderbreek bij klachten een activiteit en stel mij hiervan direct op de hoogte.
 • Volg de aanwijzing van de docent op en vraag wanneer iets niet duidelijk is.
 • deJasvanJos (Josien) is niet aansprakelijk voor schade en/of verlies van eigendommen van de cursist, noch voor enig lichamelijk letsel dat voor, tijdens of na een les is ontstaan.
Menu