Yoga bij deJasvanJos

C4F76A0D-9211-48DC-A31E-22906360085B

Welkom!

Wat leuk dat je interesse hebt in Yoga bij deJasvanJos. Door Yoga (asana, ademhaling, meditatie) kom je beter in je lijf en herstelt de balans tussen lichaams, geest en energiesystemen.

Yin Yoga vergroot je lichaamsbewustzijn door te leren mindful in je lichaam aanwezig te zijn. Deze vorm van yoga is fijn als je op zoek bent naar ontspanning en innerlijke rust. Houd Yin en Yang in balans door het beoefenen van Hatha (slow flow) Yoga. Deze vorm van Yoga is gebaseerd op klassieke Hatha Yoga met invloeden uit de Vinyasa (Flow) Yoga. Ook in deze actievere lessen zit altijd een Yin element.

Wat anderen zeggen

Ik heb niet zoveel ervaring met yoga, maar Josien neemt je heel rustig mee door de oefeningen. Iedereen kan het. Ze benoemt waar je wat kunt voelen en wat de oefening doet in en met je lichaam. Ik krijg steeds meer respect voor mijn eigen lichaam. Fijne uurtjes!
ranunculaceae, flowers, meadow
Annelies
Projectlieder participaitie gem. Den Haag
Bedankt voor de heerlijke Yin les Josien! Echt een fijn rustmoment in mijn week!
Eva
Ha lieve Josien! Ik vond het heerlijk! Je doet het ook heel fijn! In alle rust geef je aanwijzingen en suggesties. En ik kon, ondanks de fysieke beperking van pijn met vriendelijkheid bij mezelf blijven en die grens opzoeken. Yoga leert mij altijd weer wat loslaten is. Daar ligt mijn verwondering voor vandaag.
Lynn
Dank voor deze les! Ik ben blij verrast door deze yogavorm. Ontspannen, rustig, fijne houdingen. Volgende week ben ik er weer bij!
allium, flowers, plant
Marlies
Buiten en yoga, een perfecte combinatie om tot rust te komen. Josien biedt een alternatief aan houdingen als je klachten hebt en past de yoga aan bij meer of minder ervaring. Daarbij weet ze een ontspannen sfeer te creëren waarbij je helemaal tot rust kan komen. Echt een cadeautje aan jezelf! 🙂
Iris
Ik kwam al in Stadstuin Zuilen, dus wist wat een mooie, fijne plek het is. Yoga op zo'n plek leek me dan ook heerlijk! En zo heb ik de afgelopen lessen van Josien ook ervaren. Zij heeft aandacht voor haar leerlingen en met haar prettige stem en begeleiding is het een fijn uur met inspaning door de yoga oefeningen, maar ook inchecken bij jezelf en ontspanning. De wind, zon, mooie luchten en vogels geven een extra dimensie aan de les. Ik zou nu haast niet meer anders willen!
Roos Gaakeer
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_619

Mijn Yoga reis in het kort…

Ik beoefen al zeker 10 jaar yoga. Ik ben lang een fanatieke hardloper geweest en daarnaast beoefende ik yoga, zo’n 3 keer per week. In eerste instantie vooral de actievere vormen zoals Vinyasa/Power Yoga en Hatha. Ook Ashtanga heeft een tijdje deel uitgemaakt van mijn routine. Voor een hoofdstand of een armbalanshouding draaide ik mijn hand niet om.

Pas toen ik zwanger werd van mijn dochter ben ik de rustigere vormen, zoals gentle Hatha en Yin Yoga echt gaan ontdekken en waarderen. Ik heb dit tot vlak voor de bevalling volgehouden. Dat heeft mijn lichaam en geest toen veel goedgedaan. Ook na kanker ben ik yoga blijven beoefenen, maar steeds meer als een spirituele spirituele oefening, naast het fysieke aspect. Mijn conditie had ik na de zware behandelingen vrij snel weer op peil, ik liep weer 10 km hard. Maar toch moest ik hier noodgedwongen mee stoppen. Na elke hardloopronde, met best een aardige tijd, was mijn batterij voor de rest van de dag leeg en kon ik niet veel meer. Dat is het moment geweest, nu 3 jaar geleden, dat ik van Yoga een levensstijl heb gemaakt en het hardlopen vaarwel heb gezegd. 

De combinatie van Yin en Yang Yoga met Zijnsoriëntatie is voor mij een levenstransformerende reis geweest, en nog! Groei en ontwikkeling stopt niet. Yoga, (lichaamsgerichte) Meditatie en Zijnsoriëntatie spelen een belangrijke rol in mijn dagelijks leven. Van een consequente en liefdevolle persoonlijke beoefening leer ik veel over mezelf. Persoonlijke en professionele groei gaan hand in hand.

Deze combinatie maak ik nu ook in mijn werk met anderen. In mijn lessen zul je deze invloed ook proeven. Er is veel aandacht voor lichaamsbewustzijn, meditatie en ontspanning. Met aandacht, vriendelijkheid en een accepterende houding aanwezig zijn. Als jij je lichaam echt leert kennen, stil wordt en luistert, dan ont-dek je de diepere waarheid over jeZelf. Yoga en Zijnsoriëntatie helpen je bij de vraag: Wie ben ik? Wie ben ik werkelijk? Door het trainen van geest en lichaam en jezelf steeds meer als de waarnemer te ervaren, leer je veel over jezelf, het leven en wie je werkelijk bent. 

Mijn lessen zijn ‘met de voeten stevig op de grond’ en toch diep spiritueel. Ik gebruik vooral Nederlandse namen en strakke pakjes zul je in mijn les niet veel zien (al mag het best hoor). Ik geef veel aanwijzingen en aanpassingen, zodat je ook mee kunt doen als je geen ervaring hebt. Je vertrekpunt is precies waar jij bent. Alleen daar kun je zijn en dat is precies goed. Ik probeer je zo goed mogelijk te begeleiden op jouw persoonlijke pad.

———————————————————————————

Mijn Yoga opleidingen (Hatha 200h en Yin 50h) heb ik gevolgd bij Arhanta Yoga Ashrams. Met veel dank aan Ram Jain en Kaliyani Hauswirth Jain. Ram’s kennis, kunde en vooral zijn inspirerende manier van lesgeven, leren mij naast Asana en Pranayama beoefening, enorm veel over (het integreren van) de yogafilosofie. 

Menu