UNADJUSTEDNONRAW_thumb_619

Over verlies en groei

Ieder verlies betekent een ‘einde’. Ieder einde luidt een transitie in naar een nieuw begin. Weerstand tegen verlies en verandering, tegen wat je overkomt, houdt je als het ware gevangen. Verzet tegen voelen vertroebelt je innerlijk kompas. Toch is dat wat er vaak gebeurt. Je wil weg van wat er is. Daarvan raak je steeds meer uit balans, omdat je tegen de stroom van het leven ingaat. En dat is pijnlijk, als een jas die niet meer past. 

Een (acuut of sluimerend) trauma, groot verlies of ingrijpende verandering in je leven kan ineens pijnlijk blootleggen. Dat roept vaak angst op, maar ook verlangen naar rust en contact met jezelf. Je verlies blijkt, hoe pijnlijk ook, waardevol als je je overgeeft aan wat er is, je pijn doorvoelt. En dat is precies waar ik je bij kan helpen. Zodat jij niet langer gevangen zit in een te kleine jas, maar vrijer kunt ademhalen en je authentieke gezicht durft laten zien. LEES HIER MIJN VERHAAL

Missie

Het is mijn Missie om bij te dragen aan een bewuste en belichaamde samenleving met mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun innerlijke leegtes, triggers en trauma’s én die om hulp durven vragen. Minder denken, doen, haasten en moeten, meer voelen, willen en Zijn.
 
 Visie
 
Mijn Visie is: Elke ramp en iedere kramp is ‘a gift in disguise’, blijkt vaak… Ik noem mijn kankerdiagnose een ‘geschenk in lelijk cadeaupapier’, omdat ik in een klap doorzag hoe ik mijn leven niet bouwde op een authentiek fundament, maar op een fundament van trauma, leegte, zelfafwijzing en compensatie. Pijn, ziekte, verlies, chronische stress en burnout is vaak het begin van een groei- en transformatieproces, als alles wat er is (óók de weerstand hiertegen) er ook mag zijn. En daar zit vaak de moeilijkheid, want we leren al heel jong dat ‘ja’ tegen onszelf niet de bedoeling is. Volgens onze ouders en omgeving dan… Het leven wil maar een ding: expansie en groei, ‘ja’ tegen de authentieke ontvouwing van het leven en dus van jou als mens.
 
Zelfliefde eerst! Pas als je goed voor jezelf zorgt, op eigen benen staat en verantwoordelijkheid neemt voor je triggers, trauma’s en leegtes (mag ook met hulp 🙂 ), kun je er echt voor iemand anders zijn. Stel je maar voor hoe dat voor de wereld is, voor onze kinderen en alle andere relaties! 
 
Zeg je ‘JA’ tegen jezelf, dan zeg je ‘JA’ tegen het leven!
 

ZIJN wie je bent, zonder krappe jas!

 

Menu