Meditatie & Zijn

leaves-167478_1920

 

Roerig/stil

Prachtig, roerig water
Deinend, golvend, vlak
Soms kan ik het vergeten
Later toch weer weten
Dat als ik kopje onder ga,
Door de oppervlakte zak
Het water kalm is, eeuwig stil

deJasvanJos

Aandacht

Als je de dag begint met meditatie ga je anders je dag in, meer ontspannen en dichter bij jezelf. Een dagelijkse Practice opent je hart, brengt je in contact met je innerlijke bron van wijsheid. Daarnaast versterkt het je levendigheid en passie. Een van de belangrijkste doelstellingen van (mindfulness) meditatie is het versterken van de Aandacht, of Bewustzijn. Aandacht is het ‘instrument’ wat ons mens maakt, dat wat er gebeurt als hart en geest samenkomen, en heeft drie kenmerken: 

  • Vriendelijkheid
  • Kracht 
  • Helderheid

Niet-doen

Meditatie is een mogelijkheid om bij jezelf stil te staan. Jezelf beter te leren kennen. Bevriend raken met jezelf met alles erop en eraan. Het is een oefening in versterking van de aandacht en in ontwikkeling van een constructieve houding (zowel krachtig als vriendelijk) naar jezelf. Meditatie is vooral niet-doen. Stoppen met handelen, je openstellen, gewaar-zijn. Het is heel bewust ‘Zijn’, observeren hoe het ‘zijn’ zich manifesteert. Dit betekent afkicken van actie. Als je afziet van bemoeienis wordt het Stil van binnen. 

Bevrijding

Bij meditatie gaat het naast innerlijke rust om bevrijding. Hoe meer we leren loslaten, hoe ruimer en vrijer de ademhaling wordt. Meditatie kun je zien als hulpmiddel om geleidelijk een Vrijere Relatie te ontwikkelen met wat er in jezelf (sensaties, emoties, gedachten) en in de wereld is, waardoor gehechtheid en afhankelijkheid minder wordt. Voorbij het gemis, de frustratie, leegte of saaiheid is de Ruimte, Rust en Openheid van je eigen Bron die er altijd is

Mogelijkheden

 

Leren mediteren 

Ondersteuning bij/ verdieping van je eigen Practice *

Alleen of juist met vrienden/ collega’s samen (leren) mediteren

Een eenmalige sessie of een traject (kennismaking of verdieping)

Op locatie / Online 

Workshop * 

Neem contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden!

*Onder Meditatie wordt verstaan: Zitmeditatie (stilte meditatie, mindfulness, (lichaamsgerichte) begeleide meditatievormen, visualisatie, Zijnsgeoriënteerde oefeningen), Meditatie in Beweging (Lichaamswerk, Dans). Tarieven voor Workshops en trajecten op maat zijn op aanvraag.

Tarieven

Kennismakingsworkshop Mediteren kun je Leren 90 min – 75 euro (groepstarief vanaf 4 personen 55 euro p.p.)*

Losse meditatieles individueel 90 min – 75 euro (trajecttarief (min. 2 keer) 65 euro per keer)

Losse meditatieles groep (vanaf 4 personen) 90 min – 55 euro p.p.*

Online (begeleide) meditatie (gaat door vanaf 4 personen) – 7,50 euro p.p.**

*Dit is excl. locatiekosten. Ik kom graag bij jou op locatie. Neem contact op voor de mogelijkheden, ik denk graag met je mee!

**Kennismaking is gratis 🙂

leaves-167478_1920
Menu