Levenslucht ademtraject

pexels-ekaterina-bolovtsova-6766269

Levenslucht 

De meeste mensen gaan niet naar een ademcoach om beter te leren ademen. We gaan ook niet naar een Zijnsgeoriënteerd coach om Zijnsoriëntatie te snappen. We gaan omdat we ergens last van hebben en ons beter willen voelen. We verlangen naar ontspannen leven, beter slapen, meer energie en minder pijn en gedoe.

We zijn op zoek naar verlichting van spanning en verlangen naar een vervullend leven in contact met onszelf. De adem is hierbij heel handig, want precies dit is iets wat we altijd bij ons hebben, ons in het NU brengt en houdt én helpt bij beter leren voelen! Precies dat is nodig en het mooie is: iedereen is bedraad hiervoor! Ik zeg altijd: We zijn wandelende gevoelswezens, iedereen kan leven vanuit intuïtie en gevoel! Levenslustig en levensluchtig!

Door trauma, chronische stress, spanning, pijn, perfectionisme, angst, persoonlijke uitdagingen of problemen in relatie of op het werk kun je letterlijk en figuurlijk een gebrek aan levenslucht en levenslust ervaren. We ademen niet optimaal. We ademen teveel, oppervlakkig, door de mond. Vaak merk je dat je adem niet vrij stroomt. Nog vaker zijn we ons niet bewust van onze ademstaat en de staat van ons lichaam en onze geest. Terwijl dit precies is wat nodig is om ons lekkerder in ons vel te voelen, innerlijke ruimte en bewegingsvrijheid te ervaren, ons veilig te voelen onszelf te zijn.

Levenslucht – Breathwork, trauma release en transformatie is een compact en intensief traject van 4 maanden waarmee je echt tot de kern komt! Dit is hét ademtraject dat je:

 • Diepgaand inzicht geeft in jezelf en je blokkades (mentaal, emotioneel, fysiek, energetisch en spiritueel)
 • Op fundamenteel niveau in verbinding brengt met jezelf en wat werkelijk waar is voor jou
 • Leert hoe je zenuwstelsel werkt en hoe je m.b.v. de adem jezelf kunt reguleren
 • Naar diepe heling en ontspanning brengt
 • Leert hoe trauma in het lichaam werkt en leert trauma te begrijpen vanuit de polyvagaaltheorie
 • Bevrijdt van fysieke, emotionele en energetische blokkades en trauma (release, discharge)
 • Alle veiligheid en ruimte biedt om los te laten wat je tegenhoudt om echt jezelf te zijn en je ware stem te vinden
 • Zorgvuldig en afgestemd begeleid om echt te integreren wat je tegenkomt en opent. De ervaring in de sessies is de eerste stap, de integratie komt daarna. 
 • Inzicht, tools en (adem)oefeningen biedt om thuis je ont-wikkeling voort te zetten

♥ Het Levenslucht – Breathwork, Trauma release en transformatie ademtraject kost €800 en bestaat uit :

 • Een startgesprek (Zoom) van 3o minuten
 • 4 breathworksessies van +/- 2,5 uur voor het helen en releasen van opgeslagen trauma  en diepgaande inzichten en transformatie
 • 2 Zijnsgeoriënteerde/ lichaamsgerichte coachingssessies van 75 min. Hierin is alle ruimte om het aangeraakte te verdiepen, verder te werken aan je thema(‘s) en het geleerde te integreren in je leven.
 • Een follow up gesprek (Zoom) 30 minuten

Je leert hoe trauma in het lichaam werkt en om trauma te begrijpen vanuit de polyvagaaltheorie. De kern van dit traject is het diepere ademwerk (bewust verbonden ademenen). De basis is Zijnsgeoriënteerde begeleiding om werkelijk tot verwerking, heling en integratie te komen en veranderingen in jezelf en je leven mogelijk te maken. Verder werken we met focusing (E. Gendlin) om de activatie in het lichaam  en zenuwstelsel op te sporen en body de-armouring  om lichaamspantsering te openen. Lichaamswerk, stembevrijding, werken met oogposities en psoas/tension release excercises kunnen ook onderdeel zijn. Lichaamswerk en aanraking geschied op basis van consent (Betty Martin’s Wheel of ConsentLees hier alles over ademwerk

Menu