Female Embodiment

Dagretreat vrouw, overgang en transformatie

De overgang belichamen – Verstillen | belichamen | verbinden | Zijn

poppy, flower, plant-7242972.jpg

Diepe verbinding maak je:

  • Volledig en voelend in je lijf (emobodied)
  • Buiten in de natuur
  • Samen in stilte
  • Delend over wat je ervaart in het moment in contact met jezelf
  • In creativiteit

Het leven bestaat uit cycli en is constant in beweging. Het stroomt, helemaal vanzelf. Zo werkt het ook in ons.

Elke verandering is een overgang en in zekere zin een verlies. Dit geldt ook voor ‘de overgang’. Het is tijd voor een andere kijk op de overgang en de menopauze. Tijd om onszelf volledig te omarmen. De overgang als overgang naar leven in verbinding met onsZelf, onze innerlijke wijsheid en levenskracht. Tijd van rijping en tot volle bloei komen. Authentiek onszelf zijn, krachtig en kwetsbaar in verbinding. De scheppende levensenergie en vrouwelijke oerkracht die in de vruchtbare periode beschikbaar is voor de vrouwelijke cyclus komt nu helemaal tot onze beschikking!

Als we de ervaring intact laten en voluit voelen wat er in ons gebeurt, dan hoeven we niet meer ons best te doen en hoeven we ook niets los te laten. Dat wat mag bestaan, kan dan óns loslaten om ruimte te maken voor iets nieuws. Het stroomt. Juist in de periode van ‘de overgang’ is dit belangrijk. Een periode die langer of korter duurt, maar altijd impactvol is. De overgang is een overgang die wat ons betreft in een nieuw licht geplaatst mag worden. Want ja, het gaat gepaard met (soms veel) ongemak, maar het is ook een transformatieve periode. En dat is iets moois. Niet naar iets dat minder is, maar een overgang naar ‘het nieuwe’.

In contact met de buik, het bekken en onze baarmoeder kunnen we zakken in wie we zijn. Deze plek eren, verwelkomen en voelen van binnenuit om in de diepte met jezelf verbinden. Vanuit dit contact met onsZelf kunnen we verbinding maken met elkaar. Dat gaan we deze dag doen. We creëren samen een ‘safe space’ waarin alles welkom is. Alles wat gedeeld wordt blijft in de cirkel. Waar nodig is 1 op 1 coaching beschikbaar.

Menu