Als de zon doorbreekt

Ik reed pas naar Wijk bij Duurstede. Boven de weilanden een prachtige wolkenlucht, de zon brak door. Ineens was het glashelder waar het me om gaat: de wereld, de planeet, moeder aarde, de natuur. Die connectie voelde ik heel sterk!

Connectie maken

Ik realiseer me: ik kan alleen maar echt verbinding met de wereld voelen, met al wat leeft (mensen, dieren, planten, bomen), als ik eerst de connectie met mezelf maak.
Af en toe voel je je essentie, bijv. bij een mooie zonsop- of ondergang, maar meestal heb je er geen verbinding mee, gewoonweg omdat je er geen aandacht aan schenkt. Of omdat er geen ruimte is voor dat bewustzijn, omdat er teveel ruis op de voorgrond is (teveel getetter in je hoofd).

Genadeklap

Heel lang voelde ik wel veel onrust, waarvan ik nu weet dat het mijn verlangen was dat aanklopte, maar voelde ik me lamgeslagen door de heftige angst- en somberheidsgevoelens waarmee het gepaard ging. Toen ik kanker kreeg, en werd gedwongen stil te staan, werd er wéér aangeklopt. Maar dit keer op zo’n manier dat het niet meer onbegrijpelijk of te negeren was. Ik vind het best lastig om te zeggen, omdat het krijgen van kanker voor veel mensen een van de meest heftige dingen is die ze kunnen meemaken. Voor mij ook! De genadeklap! Als de ultiem overtreffende trap van herhaaldelijke, heftig verlies. Het in de ogen kijken van mijn eigen dood. Iets brak in mij en tegelijk brak er wat open. Na de shock kwam er ruimte voor licht. Ik ging niet dood er ging juist iets leven. Ik kreeg contact met iets wat onbekend en toch ook heel vertrouwd voelde. Ik was het Zelf.

Verliezen & jeZelf winnen

Hoe meer ik er mee in contact kom, hoe meer voel ik de verbondenheid met de wereld en alles wat daarop leeft, wat echt belangrijk is! Weet ik waarom ik mijn bedrijf start. Door anderen te helpen de connectie met zichzelf te maken, (her)vinden ze hun grond, waardoor ze kunnen aarden, uitgroeien. En bloeien. Voelen dat ze van betekenis zijn, voor zichzelf en de wereld. Dan breekt de zon door. Echt. Als je je verlies durft te lijden, dan groei je. Ik mag dat zeggen, ik weet hoe het is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu