Ademwerk: Een adembenemende (luchtgevende!) reis naar een fijner en voller leven!

Ademwerk onthult veel over wie je bent

In het jachtige tempo van het moderne leven vergeten we vaak het belangrijkste aspect van ons bestaan: onze ademhaling. We ademen automatisch in en uit zonder er veel aandacht aan te besteden. En dat terwijl de adem zoveel voor ons kan doen. De ademhaling onthult veel over hoe we in het leven staan, waar we ons ontspannen en vrij voelen of juist gestrest en onveilig. Ademwerk gaat niet om beter leren ademen, maar om voller, fijner en authentieker leven. Het helpt je reguleren, omgaan met en beter bestand te zijn tegen stress en oude pijn helen. Dit zijn een paar toepassingen van de zo rijke wereld die ademwerk heet.

Ademwerk gaat niet om beter leren ademen, maar om voller, fijner en authentieker leven.

Wanneer je vol durft te ademen, durf je ruimte in te nemen in jezelf en in de wereld om je heen. Je geeft jezelf hiermee toestemming om authentiek te zijn, om te zijn wie je werkelijk bent zonder jezelf vanuit angst te beperken. Maar vaak ademen we oppervlakkig, te snel of stoppen we zelfs met ademen. Ademwerk brengt dit heel gauw in beeld. Met je adem heb je een belangrijke bewustwordings- en helingstool in handen.

De adem opent de poort naar het verkennen van je innerlijke wereld en het ontdekken van nieuwe dimensies van bewustzijn. Ademwerk biedt je daarnaast de mogelijkheid en een veilige space om in de diepste lagen van het zenuwstelsel te komen en biedt ruimte om opgeslagen spanning, onverwerkte emoties en trauma los te laten. Maar ademwerk is niet alleen een reis naar het verleden. Het opent ook de deur naar vreugde, extase en kinderlijke levendigheid. Terwijl je diep ademhaalt en jezelf toestaat volledig aanwezig te zijn in het moment, kun je in contact zijn met een diepe innerlijke vreugde en ontspanning. Het is alsof je de sluimerende vonk van levenslust ontsteekt en jezelf herinnert aan de magie van het bestaan.

Diepe verbinding met jezelf

Met bewust ademen, lichaamswerk en Zijnsgeoriënteerde werkvormen vergroot je jouw lichaamsbewustzijn. Je wordt gevoeliger voor de subtiele signalen en sensaties van je (fysieke, mentale, emotionele, energetische en spirituele) lichaam. Je leert luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam, zodat je kunt reageren op een liefdevolle en afgestemde manier. Deze toegenomen gevoeligheid stelt je in staat om subtielere nuances in je emoties en energieën waar te nemen, waardoor je op dieper niveau de ervaring van het leven en relaties kunt aangaan.

Met de adem kom je in contact met je levenskracht, het brengt energie op gang, maar helpt ook om meer zachtheid in jezelf te ervaren. In een wereld die vaak gekenmerkt wordt door hardheid en competitie, biedt ademwerk een veilige haven van zachtheid, compassie en acceptatie. Je ontwikkelt de capaciteit om jezelf te omarmen met mededogen en vriendelijkheid, waardoor je een diepere verbinding met jezelf en anderen kunt creëren. Het is een poort naar je innerlijk weten. Je ontdekt je verlangens, passies en intenties die je helpen om voluit te leven. Dit contact met je diepste waarheid inspireert je om keuzes te maken die in overeenstemming zijn met je ware zelf en je levensdoelen.

girl lying on the grass, girl, legs-1741487.jpg

Ademwerk hoeft niet altijd intens te zijn

Ademwerk hoeft trouwens zeker niet altijd intens te zijn of gepaard te gaan met een emotionele of fysieke release. Ook een zachte en ontspannende ademsessie kan je in diepe verbinding met jezelf brengen en energetisch een hoop in beweging brengen. Het kan een moment van rust en vernieuwing zijn, een gelegenheid om je te verbinden met innerlijke stilte en vrede. Het kan zelfs een spirituele ervaring zijn, waarin je jezelf verbindt met een groter geheel en een diepere betekenis van het leven ervaart.

We leven in een wereld waarin we zo gewend zijn om hard te werken, door te beuken en te controleren. Maar wat als we dat allemaal loslaten? Wat als we onszelf toestaan om volledig in het moment te zijn en te vertrouwen op het natuurlijke ritme van ons lichaam en de adem? Dat is spannend en uitdagend, maar het is ook ongelooflijk bevrijdend. Het opent de deur naar een leven dat meer in lijn is met wie we werkelijk zijn, een leven van vreugde, liefde en vervulling.

Durf jij?

Durf jij jezelf toe te staan om voluit te ademen, om volledig in het moment te zijn en jezelf te omarmen met alles wat je in je meedraagt? Durf jij jezelf de ruimte te geven om te verkennen, te voelen en te ervaren?

Ademwerk (zeker in combinatie met Zijnsgeoriënteerde coaching) kan je leven transformeren. Het helpt je om diep inzicht in jezelf en patronen te krijgen, blokkades op te lossen, trauma’s te helen en jezelf te bevrijden van beperkingen. Het kan je leiden naar innerlijke rust, vitaliteit en de staat van bewustzijn waar je zo naar verlangt. Stap in de adembenemende (en luchtgevende!) wereld van breathwork en laat je meenemen op deze prachtige reis naar een beter en fijner leven!

Meer weten over ademwerk? Klik hier!  

Als je meer  wilt weten over het aanbod van deJasvanJos, klik hier.

Ademreizen kun je los boeken, daarnaast zijn ze een vast onderdeel in mijn 1 op 1 coachingstrajecten. Breathwork brengt je proces vaak in een stroomversnelling, doordat je voorbij je bewuste mind gaat en op diepere lagen in jezelf komt. Je kunt ook deelnemen aan een ademcirkel of Letting Go – vrouwencirkels. Klik hier voor de agenda.

Als je vragen hebt, stel ze gerust door op het whatsapp icoontje te klikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menu